Downloads

Onze kennis delen we graag. Deze downloads zijn voor u ter informatie om kennis te delen, en u wegwijs te maken in de wereld van de batterijen en -laders. Mocht u vragen hebben of u mist informatie, dan horen we die graag. Maak gebruik van ons contactformulier.      

Traktiebatterij en koude omstandigheden
De traktiebatterije is praktisch de enige toepasbare energiebron voor de (interne) transportmiddelen die in koude omstandigheid en in koel- en vriesruimte kan worden ingezet voor palletwagens, reachtrucks en vorkheftrucks. Download hier het hele document. Wilt u meer informatie? Bel of mail ons, 073 - 633 04 05


Onderhoud batterijen Preventief onderhoud is dé manier om onverwachte stilstand en dure, grote reparaties te voorkomen. Wij verzorgen het totale onderhoud van uw (huur)batterij. Ook voor keuring en reparatie aan uw traktiebatterij en batterijlader zijn wij er voor u. Wilt u zelf het onderhoud uitvoeren? Download hier een overzicht van de werkzaamheden. Komt u er niet uit of wilt u meer informatie? Bel of mail ons, 073 - 633 04 05 


BSF water-bijvul-systeem
Tijdens het laadproces treedt er altijd een verlies van water op. Als dit waterverlies niet tijdig wordt aangevuld, verkort dit de levensduur van de batterij. Hier vindt u informatie hoe het bijvullen van het water op een efficiënte wijze kan worden uitgevoerd.  Download hier het hele document.


Batterijmonitor Wi-iQ
Onze batterijen zijn uitgerust met een batterijmonitor Wi-iQ. Wij lezen de gegevens uit en interpreteren deze resultaten, zodat u inzicht krijgt in het gebruik, onderhoud en de status van de batterijen. Dit inzicht leidt tot bewustwording van het batterijgebruik. De levensduur van de batterij verlengt u door de combinatie van het juiste gebruik en onderhoud. Download hier het hele document. 


Veiligheidsoverzicht met pictogrammen
Veiligheid staat voorop. Zeker als er elektriciteit in het spel is. Daarom vinden wij het belangrijk om u goed te informeren over de gevaren die een batterij en -lader met zich mee brengen. Deze stickers kunt u opvragen of hier een document downloaden.

 

Batterijopladers - achtergrondinformatie
De batterijlader, ofwel gelijkrichter zorgt ervoor dat de oorspronkelijke electrochemische toestand van de tractiebatterij hersteld wordt. Het is niet zo dat de batterijlader stroom in de tractiebatterij laadt, daarin wordt opgespaard en op een later moment er weer uitkomt. Het laden van een tractiebatterij kan men daarom beter zien als het opwinden van een veer in een klok. Indubatt B.V. levert zowel de geregelde laders, de ongeregelde laders en de laders met een laadkarakteristiek welke een combinatie is van beide. Naast deze hoofdverdeling kunnen we ook nog kiezen voor de wijze waarop geladen kan worden. Dit kan normaal of hoog frequent, al dan niet met als aanvulling luchtcirculatie (trak air). Meer achtergrondinformatie is hier te downloaden.